Csicseriborsókrém (hummusz) | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Csicseriborsókrém (hummusz)
Vegetáriánusként – és főleg vegánként – előfordul, hogy az ember bajban van: mit tegyen a szendvicsére? Erre van itt például a hummusz.
Nem, nem a talaj szervesanyag tartalma, hanem a csicseriborsókrém. :) A hummuszt vérre menő vitákban vallják magukénak jó pár nemzet szakácsai. Én ebbe a vitába most nem folynék bele, inkább leírom a saját receptemet.
Ajánlom kenyérhez, pitához, de nagyon jól kiegészít grillezett vagy sütőben sült ételeket is.

Hozzávalók két személyre:

  • 100 g szárított csicseriborsó (vagy egy konzerv)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 púpozott evőkanál tahini (szezámmagkrém)
  • 6-7 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 evőkanál citromlé vagy ecet
  • Fűszerek: 1 mokkáskanál só, bors, római kömény
  1. A csicseriborsót előző nap beáztatjuk egy üveg vízbe. Adjunk hozzá bőven vizet, mert sokat felszív, és figyeljünk rá, hogy jóval nagyobb legyen az üveg, mert látványosan megduzzad.
  2. Másnap a csicseriborsót főzzük puhára, majd egy botmixer segítségével csak össze kell pürésíteni a többi hozzávalóval. Az anyagok nedvességétől függően lehet, hogy kér egy kis vizet is a mixelés közben. Az állaga akkor jó, ha krémes, de nem folyós.

Jó étvágyat!

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.