Lágy kukoricasaláta | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Lágy kukoricasaláta

 

Nem feltétlenül muszáj a kukoricasalátát majonézzel készíteni. Ez a recept egy könnyebb változatot mutat be, ahol a lilahagyma és a zöldfűszerek adnak friss ízeket.

Hozzávalók két személyre:

  • 280 g kukorica (mélyhűtött vagy konzerv)
  • 200 g tejföl (vagy Joya szója Cremesse)
  • 1 kis lilahagyma
  • Oregánó, bors, friss petrezselyem

A lilahagymát vágjuk fél karikákra, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Hagyjuk állni kicsit, jót tesz neki, ha a fűszerek és a hagyma átjárja.

Extra tipp: Ha lazítani szeretnénk a salátát, vágjunk bele egy fél savanykás almát is.

Elkészítési idő: 10 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.