Erdei gyümölcsös puding | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Erdei gyümölcsös puding
20140717 erdei- puding (500x375)
 
Variációk egy témára, mert egyszerűen imádnivaló desszert a puding. Használjuk ki a nyarat erre is, játsszunk egy kicsit a gyümölcsökkel!

Hozzávalók négy adaghoz:
Tovább

  • 1 liter (növényi) tej
  • 120 g kukoricakeményítő (vagy vaníliás pudingpor, ilyenkor a vaníliás cukrot is hagyjuk el)
  • 4 tasak vaníliás cukor
  • 7-8 evőkanál cukor
  • két marék málna
  • egy marék szeder

Elkészítés:

  1. A keményítőt keverjük el 2 dl tejjel, a cukrot pedig a többi tejjel.
  2. Vegyítsük össze a kettőt, majd forraljuk fel.
  3. Osszuk ketté a pudingot, és az egyik felét tegyük félre. Ebből lesz a gyümölcsös réteg. Tegyünk félre a gyümölcsökből is pár szemet, ebből lesz az öntet.
  4. Vízzel öblítsünk ki desszertes tálakat, és merjünk bele a vaníliás pudingból. Ezután nyomkodjunk bele gyümölcsöt, és ismét merjünk rá a pudingból, ellepve a gyümölcsöket.
  5. Most a maradék málnát keverjük bele a puding másik felébe. Ha kézzel keverjük, akkor is hamar megfesti majd a pudingot. Keverjük jól el, hogy szép egyenletes rózsaszínű legyen.
  6. Öntsük a tálak tetejére a gyümölcsös pudingot.

Tegyük hűtőbe pár órára tálalás előtt. Ha megdermedt, borítsuk ki tányérra, és díszítsük pürésített gyümölcsökkel.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.