Görög spenótos háromszögpita (szpánákópita) | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Görög spenótos háromszögpita (szpánákópita)
Imádott Görögországomhoz nekem ugyanúgy hozzátartozik a spenótos pita, mint a görög saláta és a retszina bor. Ez a kis “kézbevaló”, amit náluk úton, útfélen lehet kapni: tízórai gyorssegély, ha kimaradt a reggeli, de a forróságban még könnyű ebédnek is tökéletes, hiszen akkor az ember sokszor nem is nagyon kíván nehezebb ételt, mint egy kis zöldséges vagy sajtos pitát salátával. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Hozzávalók 16 háromszöghöz:

  • 1 csomag réteslap (8 db)
  • 250 g spenót
  • 250 g túró (növényi túró)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál szárított fodormenta
  • só, bors
  • olaj

1.  Az olajon pirítsuk üvegesre a felkockázott hagymát.
2.  Dobjuk rá a megmosott és felaprított spenót leveleket, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük mentával, és főzzük el a levét.
3.  Keverjük össze a túrót a spenóttal. Ízesítsük utána, ha szükséges.
4.  Két réteslapot kenjük meg olajjal, és tegyük egymásra.
5.  Hosszában vágjuk négybe, hogy kb. 10 cm széles csíkokat kapjunk.
6.  A csíkok egyik végébe tegyünk a spenótos masszából, és hajtsuk be a háromszöget. Folytassuk a hajtogatást,
amíg van a tésztából. Ne féljünk a sok tölteléktől, tegyünk bele bőven, ahogy felhajtjuk rá a tésztát,
az szépen be fogja csomagolni, és nem folyik ki a spenót. Ezt a trükköt nem fényképeztem le, de egy internetes
oldalon találtam hasonló fotót, íme:
7.  Előmelegített sütőben, kis lángon süssük addig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Sütési idő: 30-45 perc

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.