Pecsenyés lencsekrém (vegetáriánus) | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Pecsenyés lencsekrém (vegetáriánus)

Kenyérre kenjük sorozatunk újabb tagja egy finom és tartalmas lencsepástétom. Megpörkölődött íze engem kicsit emlékeztet a sülthús szaftjára, innen kapta a pecsenyés jelzőt.

Hozzávalók kb. fél liternyi pástétomhoz:

  • 250 g lencse
  • 75 g kókuszolaj (vagy margarin)
  • 6 púpozott evőkanál sörélesztő pehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  1. Az előző este beáztatott lencsét főzzük egy órán keresztül, amíg a szemeket krémmé szét nem lehet nyomni.
  2. A melegedő olajat hintsük meg sörélesztővel, majd folyamatos keverés mellett várjuk, hogy megpiruljon. Fél perc alatt látni fogjuk, hogy hasonlóan  a prézlihez, az egésznek sötétebb színe lesz.
  3. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és kicsit még hagyjuk együtt sülni.
  4. Közben a lencsét pépesítsük, öntsük bele a pirított „pecsenyezsírt”, turmixoljuk össze, sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat!

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.