Pesto szósz | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Pesto szósz
Pesto szósz házilag, frissen, a bolti ár töredékéért? Mi sem egyszerűbb ennél!
A pesto szülőhazájában is szabad műfaj, tájanként, családonként, egyénenként változik, ki mit tesz bele. Nézzünk egy univerzális változatot.

Hozzávalók:

  • 100 g dió
  • 15 g fenyőmag
  • 180 g friss bazsalikom (alternatíva: friss spenót és 5 g (3 evőkanál) szárított bazsalikom)
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál só, bors
  • 3 evőkanál illatos reszelt sajt vagy sörélesztő pehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál friss citromlé
  1. Áztassuk be fél órára a diót.
  2. Az olajon vigyázva pirítsuk meg a fenyőmagot, és húzzuk le a tűzről. Ha szárított bazsalikomot használunk, akkor azt ehhez keverjük, amikor még meleg az olaj.
  3. Turmixgéppel alaposan daráljuk pépesre a hozzávalókat.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Trackback from your site.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat