Zöld gnocchi | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Zöld gnocchi
Annyira mediterrán dolog frissen elkészíteni a saját gnocchinkat. Ez a fogás ugyan nem lesz kész 10 perc alatt, cserébe közben elképzelhetjük, amint egy toszkán parasztház konyhájában állunk, kinézve az ablakon a szikrázó napsütésben szépen növekedő szőlőket látunk, a dombokat girbe-gurba utak szabdalják, mentükön pedig ciprusfák nőnek. És mi gyúrjuk a gnocchit… :)

Hozzávalók négy adaghoz:

  • 700 g krumpli (ha van, Ella fajtájú)
  • kb. 600 g liszt
  • 150 g friss spenót
  • 2 kávéskanál só
  1. A krumplit héjastul enyhén sós vízben főzzük meg. Amikor puha, hűtsük le, hámozzuk meg, és nyomjuk át krumplinyomón.
  2. Adjuk hozzá a pürésített spenótot és sót, és apránként annyi lisztet, hogy jól formázható, nem ragadós tésztát kapjunk. A liszt mennyisége nagyban függ a krumpli fajtájától, nedvesség tartalmától, de fél kg körüli mennyiség elég szokott lenni.
  3. Amikor összeállt, vegyünk ki kisebb gombócokat belőle, és nyújtsuk ki 2-3 cm vasrag kígyóformára.
  4. Egy éles késsel vágjuk fel a tésztát kockákra.
  5. A kis darabokat formázzuk henger alakúra, és egyik felüket nyomjuk recés felülethez (villa, sűrű rács stb.)
  6. Bő sós vízben főzzük ki a gnocchit. Akkor jó, ha feljöttek a víz felszínére.

Extra tipp: amíg fő a tészta, készítsünk el egy tejszínes mártást.

Hozzávalók:
  • 400 ml (növényi) főzőtejszín
  • 2 fokhagymagerezd
  • 5 evőkanál illatos reszelt sajt vagy sörélesztő
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Forrósítsuk fel az olíva olajat, kicsit pirítsuk át az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Folyamatosan kevergessük a tűzön pár percig, amíg besűrűsödik.

Jó étvágyat!

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.