Babakeksz | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Babakeksz

20150121 babakeksz 3 (498x500)

A minap olvastam egy táplálkozási irányzatról, ami kisbabáknál is kizárja a szénhidrátokat, kivéve ha gyümölcsből, zöldségből származnak. Én ezzel most vitatkozni nem is szeretnék, csak eszembe jutott a lányom. Nem tud még beszélni, de szinte hallottam, hogy erre felhördül: ő a kekszét pedig nem adja! :)
Bármennyire is szereti a zöldségeket, gyümölcsöket, és eszik bőségesen minden nap, mégis az abszolút favorit a gabona, vagyis a kenyér, tészta és ez a keksz. :) Talán ösztönösen, hiszen a gabona könnyen emészthető és megfelelően tápláló, kalóriadús is egyszerre.

Rendszeresen szoktam neki sütni ebből a babakekszből, hogy legyen mit majszolgatnia, amikor hirtelen rátör az éhség. Mert ha egy gyerek éhes… annak ennie kell. Ezt is csak azóta értem, mióta anyuka vagyok. :)

Ha elmegyünk otthonról, mindig viszek magammal, és ha megéhezik, már adom is a kezébe. Egy-két keksz kitart, amíg valami “rendeset” nem tud enni.

Aztán olyan is van, hogy ezt uzsonnázza egy kis teával vagy mandulatejjel. Illetveuzsonnázzuk. Mert ő magában nem eszik. Kell neki a társaság. Én meg nyugodtan nyammogok vele, hiszen nincs benne cukor. :)

Hozzávalók:

Tovább

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.