Nagyi almás pitéje | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Nagyi almás pitéje

Mit tudott a nagyi almás pitéje? Mitől volt olyan felejthetetlenül jó az illat, ami elvarázsolt, amint beléptünk hozzá? Kicsi voltam még, nem emlékszem, hogy csinálta az almás pitét. De ahogy most sült ez a pite, és kezdtek kiszállingózni az illatok, ő jutott eszembe.

Nálunk húsvétkor ez lesz az egyik vendégváró süti. Remélem, ízlik majd a locsolóknak is.:)

Hozzávalók egy kisebb tepsihez:

  • 380 g liszt
  • 25 g élesztő
  • 40 g cukor
  • 1 evőkanál lenmagliszt
  • 50 g kókuszolaj
  • 2,5 dl tej (én szójatejet használtam)
  • egy teáskanál só
  • 650 g savanykás alma (3 nagy)
  • 100 g durvára tört dió
  • 80 g nádcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • tej a megkenéshez
  1. Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben.
  2. Közben a lisztben jól keverjük el a lenmaglisztet, a sót és a kókuszolajat, és öntsük hozzá az élesztős tejet is.
  3. Dagasztógéppel jól dolgozzuk ki a tésztát, akkor jó, ha elválik az edény falától. Takarjuk le, és tegyük félre egy órát pihenni.
  4. Közben készítsük el az almarétegünket. Hámozzuk meg, és magozzuk ki az almát, és gyalun szeleteljük le. A diót is törjük meg.
  5. Amikor szépen megdagadt a tészta, válasszuk ketté. Egyik felét nyújtsuk ki, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Terítsük be a tésztát dióval, ezen a rétegen oszlassuk el az almát (előtte nyomkodjuk ki kicsit), ezután szórjuk meg cukorral és fahéjjal.
  7. Nyújtsuk ki a tészta másik felét, és ezzel takarjuk be a süteményt. Nyomkodjuk össze széleket, kenjük meg tejjel, és 180 fokon, nagyon lassan süssük, amíg a teteje szép barna nem lesz.

 

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc + kelesztés, + sütés

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
édesség, vacsi fehér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trackback from your site.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat