Vegán lakomák I | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vegán lakomák I

Mi az, hogy vegán lakoma? Vegán is? Lakoma is? Sokan nehezen tudják elképzelni, hogy ez a két szó nem zárja ki egymást. :)
De én mondom, fenséges volt ez a tál, és jól példázza, hogy milyen egy hétvégi vegán kényeztetés. Új sorozatunk vegán ünnepi ebédeket mutat be.

Hozzávalók 2 személyre:

A fasírt
  • 350 g padlizsán
  • 150 g gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 15 g liszt
  • 5 g csicseriborsóliszt
A paradicsom
  • 3-4 lukullusz paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
A krumpli
  • 1/2 kg krumpli
  • 2 babérlevél
  • 1 mokkáskanál koriandermag
  • olaj

 

  1. A vöröshagymát vágjuk apróra, és 3 evőkanál olajon pároljuk üvegesre.
  2. Adjuk hozzá két gerezd felaprított foghagymát, majd egy perc elteltével a centis kockákra vágott padlizsánt. Hagyjuk nagy lángon pirulni, amíg a szélek szépen megpirulnak.
  3. Ekkor adjuk hozzá a nagyon apróra vágott gombát, és gyakran kevergetve pároljuk 10 percig.
  4. Öntsük egy tálba, adjuk hozzá a petrezselymet, és alaposan keverjük el benne a liszteket.
  5. Tegyük be a hűtőbe fél órára, hogy összeállhasson a zöldséges masszánk.
  6. Közben a negyedelt, hámozatlan krumplit főzzük meg bő, sós és babérleveles vízben. Szűrjük le, és öblítsük hideg vízzel, hogy rögtön lehűljön.
  7. Ezután egy serpenyőbe öntsünk fél dl olajat, keverjük bele a zúzott koriandermagot, és amikor sisteregni kezd, öntsük rá a krumplit. Addig süssük, amíg megpirulnak a szeletek.
  8. A krumpli sütése közben kevés olajban süssük ki a fasírtokat közepes lángon, és egy másik edényben a félbevágott paradicsomokat. A paradicsomokat először vágott felükkel lefelé süssük, majd fordítás után sózzuk, ízesítsük ízlés szerint zúzott fokhagymával.

Extra tipp: olaj helyett forró sütőben is elkészíthető minden, és ezzel spórolhatunk a kalóriákon.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc

További recepteket ITT találsz.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
édesség, vacsi fehér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.