Halloween keksz | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Halloween keksz

Sokáig eszembe se jutott bármit is készíteni erre a Halloweenre, de aztán ma hallottam a rádióban, hogy tévhit ezt az ünnepet kizárólag angolszász adaptációnak gondolni. Hiszen sok más népnél is él hagyomány mindenszentek környékén vicces dolgokkal készülni a télre, a hirtelen jött sötétségben egymást ijesztgetni, és persze jó sok sütőtököt enni, ami meg nagyon egészséges, és csak jót tehet mindenkinek.

Na, ez meghozta a kedvem a kísérletezéshez, aminek eredménye lett ez a Halloween süti. Gyönyörű színt kapva a töktől, és a denevérekhez pedig egy kis segítséget kérve az embertől, még a díszítése is megoldódott. (A rajzot ld. lenn!)

Bónusz: ez a Halloween keksz teljesen észrevétlenül elkészíthető akár gluténmentes változatban is.

HAPPY HALLOWEEN! :)

Hozzávalók egy nagy tepsi kekszhez:

  • 350 g durumliszt vagy zabliszt a gluténmentes változathoz
  • 300 g nyers sütőtök
  • 50 g nádcukor
  • 50 g kókuszolaj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/2 mokkáskanál szárított gyömbér
  • 1 csipet só
  • holland kakaópor a szóráshoz
  1. A sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk kockára, és kevés vízben főzzük meg.
  2. Amíg puhul, egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a fűszereket és a sót.
  3. A megfőtt sütőtököt szűrjük le, és botmixerrel pürésítsük. Keverjük hozzá a kókuszolajat amíg meleg, így forgassuk bele a lisztes keverékbe.
  4. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vékonyra, majd szaggatóval vágjuk ki a kekszeket. Sütőpapíros tepsiben süssük 25 percet 190 fokon.
  5. Közben papírból vágjuk ki denevérmintát, valamint készítsük elő a kakaóport és egy szűrőt a szóráshoz. A még forró kekszeket ezek segítségével díszítsük.

Extra tipp: ínyencek két kekszet ragasszanak össze sárgabaracklekvárral.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc

További recepteket ITT találsz.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

bat.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trackback from your site.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat