Vegán lakomák V | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Vegán lakomák V

A nagy sikerű vegán lakomák sorozatunk várva várt, legújabb darabja következik: mediterrán ízek megbújva a sok-sok rost és a vitaminhegyek között.

Hozzávalók két személyre:

A kölesfasírt
  • 100 g köles beáztatva
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál borsikafű
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • só, bors
  • negyed fej káposzta
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 evőkanál lenmagliszt + 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál csicseriborsóliszt
  1. A kölest 3 dl sós vízben megfőzzük, majd félretesszük, hogy kihűljön kicsit.
  2. Egy evőkanál olajon megpároljuk a felaprított hagymát és a lereszelt káposztát. Ízesítsük a fűszerekkel, kis ecettel, és vízzel, hogy ne kapjon oda.
  3. A tűzről levéve keverjük el benne a kihűlt kölest és sűrítsük be a csicseriborsóliszttel. A lenmaglisztet keverjük ki vízzel, hagyjuk állni pár percet, így keverjük a masszához.
  4. Kézzel formázzunk 3 cm átmérőjű golyókat belőle, és ízlés szerint forró olajban vagy tepsiben süssük ki őket.
Briám

Erről a fantasztikus és egyszerű ételről már volt szó egy korábbi posztban, most nem írom le a receptjét még egyszer, de fontos, hogy azoknak a mennyiségeknek a negyedét vegyük.
Vagy ne. :) És akkor marad belőle a hétköznapokra is, dobozos ebédnek is.

A spenótágy
  • 2 marék spenótlevél
  • fél lilahagyma
  • 2-3 evőkanál hántolt tökmag
  • fél citrom leve

A spenótot vágjuk csíkokra, keverjük el az aprított lilahagymával és tökmaggal. Citromlével ízesítsük.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 75 perc

További recepteket ITT találsz.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
édesség, vacsi fehér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trackback from your site.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat