Lencsés pizza-pirog | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Lencsés pizza-pirog

Variációk pizzára, pirogra és újévi lencsére. Te melyikre vagy kíváncsi ezek közül?
Fantasztikus könnyű, de tartalmas ebéd lesz ebből a tekercsből, ami déli 12 órától éjfélig bármikor megállja a helyét, sőt, még elsején is nagyon jól fog esni, akár a mulatozós éjszaka után. :)
Aztán még előre el is készíthető, plusz nagyon jól mutat az asztalon!
Na, jó, nem dicsérem tovább, nekünk bejött. :)

Hozzávalók 4-5 adaghoz, egy nagy rúdhoz:

  • 280 g liszt
  • 100 g főtt, áttört krumpli
  • fél zacskó szárított élesztő
  • 100 g tej (én rizstejet használtam)
  • 110 g tejszín (én rizstejszínt használtam)
  • 50 g olaj
  • 300 g sajt a tetejére (én növényi sajtot használtam)
  • 3 maréknyi (kb. 400 g) kifőtt lencse
  • 150 g paradicsompüré (egy közepes konzerv)
  • 75 g sárgarépa lereszelve
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 g mandula
  • 50 g olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kk oregánó, bazsalikom
  • bors, só
  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és pihentessük, amíg a szósz elkészül.
  2. A felaprított vöröshagymát fonnyasszuk meg az olajon, és futtassuk meg rajta a felaprított fokhagymát is.
  3. Ezután öntsük hozzá a paradicsompürét, a lencsét és a reszelt, jól kinyomkodott répát. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük oregánóval, bazsalikommal. Forraljuk össze krémes állagúra.
  4. A tésztát nyújtsuk ki 3 mm vastagra, és kenjük be egyenletesen a krémmel. Szórjuk meg a durvára tört mandulával, tekerjük fel, és sűrűn szurkáljuk át.
  5. Előmelegített, 200 fokos sütőben kezdjük sütni. 10 perc után szórjuk meg a tetejét sajttal, és süssük további 20 percet.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc

További recepteket ITT találsz.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
édesség, vacsi fehér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trackback from your site.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat