Quinoa puding | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Quinoa puding

Szeretem az egyszerű édességeket, az olyanokat, amiket vendégváráshoz is jó előre el lehet készíteni. Hogyha még egészséges oldala is van, az pedig teljesen felvillanyoz mindenkit. :)

Itt van pl. a quinoa, az egyik legújabb szuperélelmiszer a konyhámban. Ez a dél-amerikai növény a rizshez hasonlóan készíthető el, az íze is olyasmi, kivéve, hogy sokkal több benne a fehérje, rengeteg a többféle B- és C-, E-vitamin. Nagyon, de nagyon jó lúgosító, természetesen gluténmentes, és nem utolsó sorban nem liftezik tőle a vércukor, így fogyókúrában is jól beválik.
Érdekesség, amit kevesen szoktak tudni róla, hogy a quinoa valójában nem is gabona, hanem egy kétméteresre is megnövő leveles növény magja, ami a legjobban 3-4000 méteren érzi magát.

Ebből készült ez a puding, és már meg is ettük, amikor rájöttem, hogy ma eredetileg chia pudingot akartam csinálni, csak mellényúltam a polcon. :) De sebaj, az lesz a következő desszert!

Hozzávalók két adaghoz:

  • 500 ml tej (én rizstejet használtam)
  • 100 g quinoa
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál nádcukor (vagy bármilyen más édesítő)
  • fél csomag vaníliás cukor
  1. Ha nem hántolt quinoát vettünk, a magokat áztassuk be, és addig cseréljük a vizet rajta, amíg az habzik. Ezt azért fontos, hogy a héjából kioldódó keserű íz ne kerüljön az ételünkbe.
  2. Ezután keverjük össze a többi hozzávalóval, és főzzük 3/4 órát.

 

Extra tipp: tálaljuk dióval vagy karamellszósszal.

Jó étvágyat!
Főzési idő: 45 perc

További recepteket ITT találsz.

 
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzetkönyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.