A "másik" káposztaleves | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
A “másik” káposztaleves

Ki ne hallott volna a rettegett káposztalevesről? És persze egyben a diéták királyáról, amitől már csak azért is lehet fogyni, mert a második naptól kezdve az ember kb. már rá se tud nézni, mást enni pedig nem nagyon lehet?

Na, ez nem az a káposztaleves – mert ez FINOM! :)
De tényleg, és nagyon. Aki nem hiszi, járjon utána! :)

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 g fehér káposzta
  • 1 közepes sárgarépa
  • 100 ml tejszín (én rizstejszínt használtam)
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 evőkanál tökmag
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 1 mokkáskanál almaecet
  • só, bors, olaj
  1. Egy evőkanál olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymákat.
  2. Miután megfuttattuk rajta a tökmagot, adjuk hozzá az apróra vágott káposztát és répát.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és ízesítsük a fentiek szerint.
  4. Főzzük puhára a zöldségeket, majd egy botmixerrel pürésítsük a levest. A végén keverjük bele az ecetet.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc

További recepteket ITT találsz.

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet

édesség, vacsi fehér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.