Vega lasagne | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vega lasagne

Ez már a harmadik vega lasagne receptem, és egyszerűen nem tudom megunni. Lasagnét készíteni könnyű, gyors, és annyira jó nézni, ahogy az étel szinte magát készíti el a sütőben.

Csak össze kell pakolni, a többit meg szépen elvégzi a hőmérséklet. :)

A korábbi sokzöldséges és light verzióm után most következzen egy olyan hagyományosan húsos textúrájú, amire talán a legtöbben mondhatnák: Na, ez tényleg olyan, mint az “igazi”!
Pedig a többi lasagném is igazán nagyon valóságos volt. ;)

Hozzávalók egy 30×20-as sütőtálhoz:

  • 130 g lasagne tészta
  • 1 l paradicsomsűrítmény (az olasz üvegesből)
  • 100 g szója granulátum
  • 1 szál cukkini
  • fél padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g sajt (én olvadó növényi sajtot használtam)
  • 1-1 csapott evőkanál oregánó, bazsalikom, kakukkfű
  • 2 evőkanál bio ételízesítő
  • só, bors
  • olívaolaj

 

  1. Az olajon finoman pároljuk meg a hagymákat, majd öntsük hozzá a paradicsomlevet és a fűszereket. Rengetegnek tűnik, de én szeretem az erős mediterrán ízeket. Ha valakinek sok lenne, persze csökkentheti az adagokat.
  2. Amíg összefő a szósz, a szója granulátumot forrázzuk le annyi vízzel, ami ellepi. Szórjuk meg két evőkanál bio ételízesítővel, és jól keverjük össze.
  3. Karikázzuk fel a cukkinit és a padlizsánt, majd rétegezzük le a zöldségeket a szósszal és a nyers tésztával. A tetejére kerüljön jó sok sajt.
  4. 200 fokon 30 perc alatt megsül.

Extra tipp: a korábbi verziók receptjeit ITT és ITT találod.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc

További recepteket ITT találsz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.