Epres morzsasüti | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Epres morzsasüti

A rebarbara nem sokat használt növény mifelénk, én sokáig nem is tudtam, mi az.
Egyik kedvenc gyerekkori olvasmányomban volt Rebarbara egy sziget neve, ahol rengeteg finomságot lehetett volna enni, de a pincérek mind a tengerbe dobálták… Hiszen miután már “felszolgált és “szemrevételezett volt a tányéron, már nem volt rá szükség. Ki tudja, melyik könyv volt ez?

Annyit még segítek, hogy tele volt csupa ritkán használt szóval, mint a kalamáris és penna, és a gyönyörű magyar nyelvtant tanította kimondhatatlanul élvezetes és játékos formában. És hogy ez valóban mennyire észrevétlenül tette, mi sem bizonyítja jobban, minthogy egész gyerekkoromban csak izgalmas regényként tekintettem rá, amit újra és újra el kellett olvasnom.

Térjünk rá a pitére… :) Merthogy erről van itt szó, és ezt tuti nem fogom a tengerbe dobálni. Erre a pitére mondja az angol, hogy crumble. A lényeg, hogy az állaga elég szabadon létezik, kézzel nem, csak villával vagy kanállal fogyasztható. Nem is csoda, hiszen a 2/3-a gyümölcs. Ettől pedig finom leveses is az állaga, miközben a teteje viszont ropogósra sül. Crumble-ra fel! :)


Hozzávalók egy 20×30-as sütőformához:

  • 250 eper
  • 250 rebarbara
  • 2 érett banán
  • 130 g liszt
  • 100 g nádcukor
  • 60 g zabpehely
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál kókuszzsír (vagy margarin)
  • fél lime (vagy citrom)
  • egy csipet só
  1. A rebarbarát vágjuk centis darabokra, az epret negyedeljük, a banánt pedig várjuk kis kockákra. Egy nagy tálban keverjük össze ezeket, és forgassunk hozzá 50 g lisztet is.
  2. A formánkat béleljük ki sütőpapírral, és kanalazzuk bele a gyümölcsöt. Nyomkodással tömörítsük kicsit.
  3. Keverjük el a maradék lisztet a zabpehellyel, cukorral, citromhéjjal és citromlével és olívaolajjal. Sózzuk, majd a morzsoljuk bele a kókuszzsírt.
  4. A morzsát terítsük el a gyümölcsön, és 190 fokos sütőben süssük 30-45 percet. Akkor jó, ha a morzsa aranybarna lett, az oldalon pedig bugyog a piros töltelék.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc + sütés

További recepteket ITT találsz.

Tetszett ez a recept?
Akkor iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!

Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:

553abcbb93346.png 553abd12c58f6.png

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.