Viracocha kehely | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Viracocha kehely

Igen, újra quinoa. (És eper! És csoki! :) De menjünk csak sorjában.)
A receptek nagy része egyértelműen sósan használja fel a quinoát, pedig ez is csak olyan alapanyag, mint pl. a rizs. Teljesen semleges az íze, így tényleg bármi lehet belőle, amit szeretnénk. Én a múltkor is édesen készítettem, és nagyon jól bevált. Lássuk, mit tud most az eperrel!

A csoki-eper bevett párosát egy szép adag rumos feketekávéval dobtam fel, és lám, a végeredmény rögtön valami egész más: ha lehet, még sokkal harmonikusabb kombináció. Az étcsoki és a kávé eltérő kesernyéssége, a rum és az eper illatával tényleg bámulatos ízélmény, és még öntet sem kell hozzá, a quinoa golyók olyan puhák és szaftosak magukban, hogy egymás után csúsznak majd le a torkunkon.


 

Hozzávalók 2 kehelyhez:

  • 50 g quinoa
  • 20 g étcsokoládé finomra reszelve
  • 1 dupla feketekávé
  • 1/2 mokkáskanál rumaroma
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 1 kis csipet só
  • 2 marék eper
  1. A kávét öntsük fel kb. fél liter vízzel, édesítsük, öntsük bele a rumaromát, és leheletnyit sózzuk is meg. Az a pici só nagyon fontos, ez fogja majd “összehúzni” az ízeket, ezért semmiképp se hagyjuk el. Így főzzük puhára a quinoát kb. 25 perc alatt. Az elfőtt vizet főzés közben pótolni kell, de a végére hagyjuk elpárologni a levet. Amikor a víz elfőtt, reszeljünk bele 10 g étcsokoládét.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd formázzunk belőle 2 cm átmérőjű golyókat.
  3. Hempergessük meg a golyókat a maradék reszelt csokoládéban, és negyedelt eprekkel halmozzuk a kelyhekbe.

Extra tipp: ha nagyon puha a massza, készítsünk kisebb golyókat belőle.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc

További recepteket ITT találsz.

Tetszett ez a recept?
Akkor iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!

Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:

553abcbb93346.png 553abd12c58f6.png

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.