Erdélyi savanyúkáposztaleves vega módra | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Erdélyi savanyúkáposztaleves vega módra

Édesanyám mindig azt mondta: nem az évszakhoz kell öltözni, hanem az időjáráshoz.
Igen anyu, igazad van. :) Én se a hűtőben figyelő görögdinnyét kívánom ma, hanem egy jó, tartalmas levest. Júliusban levest? Hát, most mit csináljak, ha egyszer októberi az idő??? ;)

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 300 g savanyú káposzta
  • 250 g krumpli
  • 250 g tejszín (én szójatejszínt használtam)
  • 250 g vega sonka vagy vega füstölt virsli
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél kávéskanál köménymag
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika, csípős pirospaprika ízlés szerint, 1 evőkanál bio ételízesítő, 1 evőkanál ecet, só
  • olaj
  1. A sonkát vagy virslit vágjuk kisebb kockákra, és pár evőkanálnyi olajon pirítsuk át egy nagy lábosban.
  2. Ezen az ágyon pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és köménymagot, rendre pár percenként hozzáadva őket.
  3. Vegyük le a tűzről, és hintsük meg a pirospaprikával.
  4. Ezt a jó magyaros alapot öntsük fel egy liter vízzel, ízesítsük sóval és kis ételízesítővel. Adjuk hozzá a felaprított káposztát is. Tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fél órát.
  5. Ezalatt tisztítsuk meg a krumplit, és kockára vágva adjuk a leveshez, amit így további tíz percig főzünk.
  6. Utoljára a tejszínt keverjük be egy evőkanálnyi ecettel és egy kis levessel, majd az egészet visszaöntve a nagy fazékba, főzzük össze a levesünket.
  7. És most jól figyeljünk, mert a végén “meg fog szólalni”! ;)

Megjegyzés: a leves a sonkától vagy a virslitől függően gluténmentes.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc

 

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán – A mindennapi Superfood
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Trackback from your site.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat