Vegán palacsinta (mákos-meggyes) | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vegán palacsinta (mákos-meggyes)

Vegán palacsinta, azaz palacsintatészta tehéntej és tojás nélkül?
Én inkább azt kérdezem, hogy ugyan, minek kéne bele egyáltalán?

Tessék megnézni, ilyen egy vegán palacsinta. Az íze meg… Hmmmmmm! :)

Hozzávalók 20-25 palihoz:

A tészta
  • 300 g simaliszt
  • 200 g fehér tönkölyliszt
  • 500 ml tej (én mandulatejet használtam, de bármilyen növényi tej megteszi)
  • 700 ml szódavíz
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1 evőkanál cukor (a tej cukrosságától függően)
  • fél csomag vaníliás cukor (elhagyható)
  • 2 evőkanál olaj
  • olaj a sütéshez (serpenyőtől függően)
  1. A tészta hozzávalóit simára keverjük el, ehhez legjobb robotgépet használni.
  2. Most következik a hűtött pihentetés, amire szánjunk legalább fél órát, de az sem baj, ha több. Ez alatt az idő alatt mondjuk, elkészíthetünk a palacsintánk mellé egy finomlevest. :)
  3. Végül süssük ki a palacsintákat a kedvenc, erre bejáratott edényünkben. Van, aki a teflonra esküszik, de az ősrégi vasserpenyőnek is vannak még szép számban rajongói. Én már sütöttem palacsintát sima zománcozott serpenyőben is, úgy is finom lett.
    Sőt, és most jön a szokásos Extra tipp: egy sütés alatt egyszerre használom az összes fellelhető serpenyőmet, mindet külön tűzön, hogy belátható időn belül elkészüljön az értékelhető mennyiség. :)
    A sütésnél enyhén olajozzuk a serpenyőt, mielőtt beleöntjük a tésztát. A palacsintát közepes lángon süssük meg mindkét oldalán.

A töltelék természetesen teljesen tetszőleges, a képen egy elég egyszerűen elkészíthető, de mégis különleges meggyes-mákos ízesítés szerepel. Ehhez két maroknyi meggyet (kompótot) kimagozva turmixoljunk össze, és keverjünk bele egy kávéskanál útifűmaghéjat, ami tökéletesen összefogja majd. A palacsintákat könnyű lesz megkenni vele, szépen tartják majd a szabályos hengeres formát, de még véletlenül sem lesz fullasztó vagy száraz tőle a falat. :)

A kész palacsintát darált édesített mákkal szórtam meg, és természetesen ezzel sem kell spórolni! :)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc bekeverés + pihentetés + sütés

 

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán – A mindennapi Superfood
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.