Kétperces körteleves | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Kétperces körteleves

Íme, egy illatos leves, amiben nincsenek kompromisszumok. :)

Először is, nem kell lemondani a vitaminokról, hiszen nyers benne a gyümölcs.
Vegán leves ellenére a tejes krémesség sem hiányzik, hiszen a mandula nagyon szépen elvégzi az ezzel kapcsolatos teendőket, plusz még fehérjékkel és jótékony olajakkal tartalmassá is teszi a levest. :)

Gyorsan elkészül, mert kettő, azaz kettő perce mindig akad az embernek egy igazi finomságra. Legalábbis az effektív munkára, amit jelent. Két perc? Valljuk be, ez elég nagy szó, hiszen ennél még megenni is több időbe telik a levest! :)

Ez a receptem megjelent a 108 Magazin 64., szeptemberi számában is.

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 100 g hántolt (blansírozott) mandula
  • 4 érett körte
  • 40 g nádcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 csipet vaníliapor
  • 2 csipet reszelt citromhéj

 

  1. A mandulát áztassuk be meleg vízbe legalább 3 órára. Időszűkében bő vízben forralhatjuk is 15 percig, de akkor a leves már nem lesz teljesen nyers.
  2. A levest robotgéppel állítsuk össze. A mandulát turmixoljuk el másfél dl vízzel, majd amikor elégedettek vagyunk a krémességével, adjuk hozzá a többi hozzávalót is.
  3. Nyers körteszeletekkel tálaljuk.

Extra tipp: ez a leves tálaláskor “nagyon örül” még egy kis fahéjszórásnak is.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 2 perc + a mandula előkészítése

További recepteket ITT találsz.

Ha tetszett ez a recept, akkor kattints ide, és nézd meg a Csodalevesek c. kiadványomat is! :)

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!

SZUPERGYORS ÉDESSÉGEK ÉS SZUPERGYORS VACSORÁK RECEPTFÜZET

553abd12c58f6553abcbb93346

Trackback from your site.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat