Diétabiztos almatorta | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Diétabiztos almatorta

Adj te is élményt karácsonyi ajándékba. :) 🎁🎄🎁 
Ha szeretnél meglepni valakit egy főzőtanfolyammal, akkor foglald le gyorsan a helyet,
mert az év eleji dátumok nagyon gyorsan betelnek.


Képzeljétek, milyen nehéz helyzetbe kerültem a múltkor. Kerek évfordulós meglepetés szülinapi bulit szerveztünk a barátnőmnek, és kitaláljátok, kinek jutott a tortakészítés feladata? Naná, hogy nekem! :)
Alapból ebben nem látnék túl sok nehézséget, inkább izgalmas kihívást, de szerencsétlenségemre az ünnepelt egy héttel a buli előtt bejelentette, hogy ő nem léphet mindenféle extra dudorokkal a következő évtizedbe, szóval mostantól fogyózni fog.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Tortázzunk nélküle? Vagy ne is legyen torta? Hát, az meg milyen már?

Mostanában elég sok ünnepeltet láttam diétázni. És a résztvevők között is páran biztosan gluténmentesek, vegánok, cukormentesek vagy laktózmentesek. Sőt, a világ tele van mindenféle tisztító, fogyó-, méregtelenítő, feszesítő kúrákkal is…
És persze szülinapokkal.

Na, ilyenkor jön képbe a mindenmentes.
Mindenmentes… Jáj… Egy a szó, amivel ki lehet kergetni engem a világból. Valljuk be, nem túl szerencsés, mert az ember rögtön arra gondol, hogy abban az ételben akkor aztán nincsen az égvilágon semmi se. A semmitől meg már ugyan, miért lenne finom? :)
Vagy akár értékes vagy tartalmas. Hiszen ha valamiből mindent kispórolnak, akkor mi marad?

Óóóó! Pedig ami ebben a tortában nincs, az nem is feltétlenül kell egy finom sütihez. Pl. a tej meg a tojás egész biztosan ilyen.
De hogy liszt sem, cukor sem, sőt, (figyelem!) SÜTŐ sem kell hozzá? Na, erre varrj gombot! :)

A torta mindenesetre villámgyorsan elfogyott! <3

Hozzávalók egy 20 cm-es magas, vagy egy laposabb, nagy tortához:

Az alap
  • 150 g zabpehely
  • 150 g mazsola beáztatva
  • 1 csipet só
A torta “java”
  • 1 kg édesebb alma
  • 1 kk fahéj
  • 50 g keményítő
  • 50 g mogyoró a tetejére
  1. A zabpelyhet őröljük meg kávédarálóban. Persze, ha zablisztet vettünk, erre nincs szükség. A mazsolát tegyük aprítógépbe, hogy kicsit pépesedjen le, sózzuk, majd gyúrjuk össze a zabpehellyel. Akkor jó, ha masszív labdát kaptunk. Egy csatos tortaforma aljára nyomkodjuk le a torta alapját.
  2. Az almát csumázzuk ki (a héja nyugodtan maradhat), és 2 dl vízzel turmixoljuk le. Édesíthetjük, de fahéjjal mindenképp ízesítsük. Egy nagyobb fazékban forraljuk kb. 5 percig, majd húzzuk le a tűzről.
  3. Közben a keményítőt keverjük el 1 dl vízben, és apránként, folyamatos kevergetés közben keverjük az almához. Tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel.
  4. Töltsük az almát az alapra, és várjuk meg, míg teljesen kihűl. Tört mogyoróval díszítsük a tetejét.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

 

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.