Pasztíció | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Pasztíció

A pasztíció nagyon jópofa étel. Elég jól kitalálták a görögök a tészta-szósz-tészta-besamel rétegezést, amitől a paradicsomos szósz az alsó réteg tésztába folyik bele, a besamel meg a felsőbe, így az egész finom szaftos lesz.

Nem túl bonyolult az elkészítés, és lehet még kicsit játszani is közben, és nagy a sikerélmény.
Aznap szebb, másnap viszont finomabb lesz. Tessék választani!

Hozzávalók egy közepes sütőtálhoz (2-3 adag):

  • 250 g vastag makaróni tészta
A paradicsomos töltelék
  • 350 g paradicsomszósz
  • 60 g szójagranulátum
  • 50 ml olívaolaj
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • só, bors
A besamel
  • 50 ml olívaolaj
  • 30 g finomliszt
  • 30 g szárított élesztőpehely
  • 350 ml tej (nem cukrozott mandulatej)
  • só, bors
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés:

  1. Tegyük fel a tésztának egy nagy fazék sós vizet forrni. Ha lobog, tegyük bele az elfelezett tésztát, és félig főzzük meg.
  2. Egy másik fazékban forraljuk fel a szójagranulátumot másfélszeres sós vízzel, majd zárjuk el, és hagyjuk, hogy pár percig még szívja magát.
  3. Közben az olívaolajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a leszűrt szóját, és így is pirítsuk 10 percet.
  4. Öntsük hozzá a paradicsomszószt, ízesítsük a babérlevéllel, a fahéjjal. Sózzuk, borsozzuk, és amíg rotyog, készítsük el a besamel mártást.
  5. Egy lábosban melegítsük fel az olajat, szórjuk bele a lisztet és az élesztőpelyhet. Keverjük jól el. Folyamatos gyors kevergetés mellett lassan öntsük bele a tejet. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval.
  6. Következik az összeállítás. Vegyük ki a babérlevelet a szószból. Egy hőálló üvegtál aljára terítsük el a tészta felét, simítsuk rá az elkészített paradicsomos tölteléket, majd jön a maradék tészta és a besamel.
  7. Ezután csak meg kell sütni előmelegített, 220 fokos sütőben. Fél óra alatt szép piros lesz a teteje, rotyog, tehát pont jó.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc + sütés

További recepteket ITT találsz.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!

Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:

553abcbb93346.png 553abd12c58f6.png

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.