Sütőtökös csoki tart | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Sütőtökös csoki tart

Egy elég szürke reggelt aranyozott be a postás, amikor meghozta a csomagomat a Tante Fanny kihívás alkalmából. Volt benne pár őszi finomság,és a felhívás: a tészta plusz két tetszőleges hozzávaló felhasználásával készítsek ebből valami kedvemre valót.

Megmondom őszintén, nem akartam sokat gondolkozni rajta, mert nem akartam “túlgondolni”, inkább vártam az ihletre. Amikor ez megérkezni látszott, megosztottam édesanyámmal. Ő türelemmel meghallgatta, majd csak annyit kérdezett, hogy izé, ez most akkor sós lesz vagy édes..?
Na, mondtam magamban, ez a jel, hogy más lesz az én receptem.
Ezután már nagyon gyorsan kitaláltam, hogy mit szeretnék.

Legyen egyszerűen elkészíthető, kevés hozzávalós (6), és persze csokis! :)
Ezt utólag még megfejelném azzal, hogy a hat hozzávaló között nem szerepel a cukor! :) <3

Nem csigáznék senkit tovább, ez a torta lett az én versenyreceptem. Hogy mi lesz végeredmény, talán annyira nem is fontos, én már nyertem (egy klassz sütit!). ;)

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortához:

  • 1 Tante Fanny friss leveles tészta (270g)
  • 500 ml kisült sütőtök (egy kisebb sütőtök belseje)
  • 200 g étcsokoládé
  • 200 ml tejszín (én növényi tejszínt használtam)
  • 50 g pucolt dió negyedelve
  • 50 g étkezési keményítő

 

  1.  A sütőtöknek kaparjuk ki a magját, vágjuk cikkekre, és süssük meg a sütőben. Lassan süssük, és öntsünk alá kis vizet. A cél az, hogy puha és édes legyen, de ne égjen meg sehol. Amikor megvagyunk, kaparjuk ki a húsát, és tegyük konyhai aprítógépbe. Turmixoljuk simára.
  2. Közben olvasszuk fel a csokoládét, és dolgozzuk a tökhöz.
  3. A tejszínt higítsuk fel 1 dl vízzel, és keverjük el benne a keményítőt. Ezt is keverjük a csokikrémhez.
  4. Az előrecsomagolt tésztát vegyük ki a csomagolásból, és fejtsük le a hozzá járó sütőpapírról is. Béleljük ki vele a csatos tortaformánkat.
  5. Ezután kanalazzuk bele a csokis sütőtökkrémet, és óvatosan rázogassuk el. A tetejét egyenletesen szórjuk meg a dióval, majd nyomkodjuk bele mindet a krémbe.
  6. Rázogassuk el, és 180 fokon süssük 45-60 percet, amíg a krém meg nem szilárdul és a tészta szép sárga nem lesz.
  7. Ha teljesen kihűlt, díszítsük a tetejét csokiforgáccsal.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc + sütés

Ha tetszett ez a recept, akkor szerintem érdekelhet a Bűntelen édességes főzőtanfolyamom isA mairól sajnos lekéstél, de a következő időpontot emailben hirdetem meg. Neked is elküldöm majd, ha
feliratkozol a Hírlevélre. Töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket is hozzá:

Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:

553abcbb93346.png 553abd12c58f6.png

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.