Vegán szejtán brassói | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vegán szejtán brassói
Avagy miért kell vegánnak a “műhús”?

Sok húsevő teszi fel a kérdést, hogy vajon miért kíván meg és fogyaszt kolbásznak, pörköltnek, virslinek, felvágottnak, fasírtnak stb. hívott ételeket az, aki amúgy nem is eszik húst.
Ki kíváncsibb, ki ingerültebb, de tény, hogy elég nagy a hajlam az “elvitatásra”.

Nem beszélek minden vegán nevében, de nekem biztosan sokkal furcsább, hogy ilyen kérdés egyáltalán felmerül, mint az, hogy itt most épp egy húsmentes brassói recept következik.

Már ugyan, minek veszi meg a diétázó édesítőszert? Miért használnak mások gluténmentes liszteket, és sütnek belőle hagyományos sütiket, vagy akár kenyeret? Miért tartanak az üzletek laktózmentes tejet? Hát, a kölyökpezsgő és az alkoholmentes sörök?
Akit valamelyik zavar, logikusan kérem, hogy tiltakozzon a többi ellen is.

De inkább ne tegye. Már ugyan, miért ne élvezhetné az édes ízt az, aki cukorbeteg vagy fogyni szeretne pár kilót? Miért ne ehetne egy jó szendvicset, miért ne ihatna egy jó kakaót az, aki a nem mentes változatoktól csak szörnyű görcsöket kap? Hát, nyári melegben milyen jól tud esni egy jó sör az úton..! :)
Vagy az, hogy ünnepelhet az is, aki épségben hazaviszi a családját. <3

Vajon miért zavar bárkit is az, hogy mások helyettesítenek ezt-azt? Valóban, és a legmélyén, miért zavar ez bárkit is? Ez a kérdés. Ami egyáltalán nem a szacharinról vagy a szejtánról szól.

Vegánként nekem egész más okaim vannak arra, hogy nem a hentesnél vettem ennek az ételnek az alapanyagát.
És egész más az örömöm is, elhiheted. :)

Próbáld ki te is, milyen jó érzés, amikor mosolyog az ételed. :)

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 400 g kész szejtán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél szál gabonakolbász
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 750 g krumpli

 

  1. Négy evőkanál olajon pároljuk meg a felkockázott vöröshagymát, majd dobjuk rá az apróra vágott fokhagymát, kevergessük, és egy perc elteltével húzzuk le a tűzről. Keverjük hozzá a pirospaprikát, gabonakolbászt és a köménymagot.
  2. Közben egy másik serpenyőben kezdjük el kisütni a kültkrumplit.
  3. A szejtánt vágjuk csíkokra, és két adag krumpli között forró olajban süssük meg aranybarnára. Ezután keverjük a paprikás alapba, öntsük fel 2 dl vízzel, és főzzük át 10 perc alatt.
  4. Tálaljuk a szejtánt együtt a kisült krumplival. Igazán finom a hagyományos, piaci savanyúsággal lesz.
Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.