Fokhagymás pizzakenyér | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Fokhagymás pizzakenyér

Nyáron imádunk piknikezni, vagy akár kinn, a zöldben ebédelni is. Az egészben a legnehezebb egy hordozható menü kitalálása, de igazság szerint nem is mindig gondolom túl. Ld. ezt a pizzakenyeret. Minden ráérős hétvégi reggelbe belefér, hogy a tésztát megdagassza nekem a kenyérsütő, hogy aztán belenyomkodjam a tepsibe, megkenegessem a finom szószával, és a sütőm gyorsan kisüsse. Az egész kb. 10 perc effektív munka.

Ha kihűlt kicsit, csak feltördelem a vágások mentén, aztán mehet a dobozba. Felvágok hozzá egy jó nagy adag friss zöldséget, és kész az ebéd. Kimegyünk a zöldbe, az ilyen sütés illatain felbuzdult család már az első padra is leülne, csakhogy együnk már. :) Hát, így van ez.
Utána meg jöhet a játék.

Hozzávalók egy nagy tepsihez

a tészta
  • 400 g liszt
  • 4 g szárított élesztő
  • 30 g olívaolaj
  • 1 mk só
  • 1 kk nádcukor
A “kenet”
  • 4 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 mk só
  • 1 mk oregánó
  • 1 mk kakukkfű
  1. Az alapanyagokat 225 ml vízzel összedolgozzuk, és másfél órát kelesztjük. Ha van kenyérsütő gépünk, akkor egyszerűen használjuk a dagasztás programot.
  2. Közben készítsük el a fokhagymás szószt. A fokhagymát lereszelve jól keverjük el a többi hozzávalóval.
  3. A megkelt tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagra, majd fektessük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Egyenletesen kenjük el rajta a szószt, és derelyevágóval (késsel) kockázzuk fel. Előmelegített, forró sütőben süssük, amíg a széle megbarnul.

Extra tipp: olívabogyóval, paradicsomszeletekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc +sütés

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha ITT feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.