Vegán majonézes, frankfurti krumplisaláta | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Vegán majonézes, frankfurti krumplisaláta

Vegán majonézes frankfurti saláta. Hát, persze hogy! ;)

Imádom az ilyen salátákat, már karácsonyra szerettem volna készíteni, de aztán elsodort a bejgli meg a maratoni csomagolás. Na, de 2017 csak nem mehet el majonézes krumpli nélkül, és ajánlom neked is, lepd meg magatokat vele Szilveszterre, a maradékkal meg újévi uzsonnára, ebédre bármire. Hajrá!
Ezzel a pogival párosítva számomra meg is született álmaim vacsorája. :)

Nyugodtan mehet vendégvárónak a mindenevők asztalára is. Nem lesz ember, aki megmondja, hogy ez nem a hagyományos, hanem vegán, ebben egészen biztos lehetsz. :)

Hozzávalók egy szép nagy adag salátához:
(az enyém pont befért a rombusz alakú, piros tetejű éttermes műanyag dobozba, de számítsd hozzá, hogy amíg csináltam, sok “el is párolgott”)

  • 1 kg krumpli
  • 3 szál vega virsli (a füstölt az igazi)
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 szem csemege uborka
  • 600 g veganéz (tojásmentes majonéz)
  • 2 kk fehérbor ecet
  • 2 kk citromlé
  • 1 kk dijoni mustár
  • só, bors
  1. A krumplit hámozd meg és vágd kockára. Sós vízben főzd meg, vigyázva, nehogy szétfőjön. Ha már puha, rögtön zárd el, szűrd le és mosd át hideg vízzel. Ezután várd meg, amíg teljesen kihűl.
  2. Eközben készítsd el a veganézt. Ezt ha egyszer kipróbálod, sose veszel többet bolti veganézt, garantálom! Amikor kész, ízesítsd tovább az itteni recept szerint fehérborecettel, citromlével, mustárral, sóval, borssal. Rakj bele bőven mindből, mert sokat beszív majd a krumpli, és a hűtéskor is sok íz elkerülhetetlenül “eltűnik”. Ennyi krumplihoz a megadott veganéz kétharmada is elég egyébként, de ha te is olyan “lucskosan” szereted az ilyen salátákat, mint én, ne spórolj vele.
  3. A lilahagymát vágd kis kockára, a virslit fél centis karikákra, a csemege uborkát vékony szálakra.  Forgass össze mindent a krumplival és a veganézzel. Csak óvatosan, nehogy összetörjön.
  4. Már itt nagyon finom lesz, de rakd csak be pár órára a hűtőbe, egy saláta mégiscsak hidegen jó, és nagyon meghálálja majd, ha hagyod kicsit összeérni az ízeket.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Trackback from your site.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake