Magyaros nemvajkrém | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Magyaros nemvajkrém

Mit kenjél a kenyérre? Mondok egy vegán szendvicskrémet, ami csak egy lehelletnyivel munkásabb, mint levenni valamit a hűtőpult polcáról.

Ezt a sima polcról kell levenni, meghinteni két másik dologgal, bele a botturmix, és -dádám – kész vagyunk!
Nem hiszed? Járj utána! ;)

** Egy plusz érv: ezt a szendvicskrémet széles közönség előtt is elkészítettem a januári Vegán Sunday Marketen, és nem volt rá panasz. ;)

*** Ez a receptemet átvette a 108.hu Magazin 78. száma is.

Hozzávalók egy normál magyaros vajkrémes műanyag doboz megtöltéséhez:

  • 125 g főtt bab (konzerv tökéletes)
  • 1 ek olvasztott kókuszolaj
  • 1 kk fehérborecet
  • 1 csapott mk pirospaprika
  • fél mk őrölt köménymag
  • 1/4 mk fokhagyma granulátum
  • 1 ek víz szükség szerint a turmixoláshoz

Botmixerrel habosítsd össze a hozzávalókat, és kész.
És ez tényleg ilyen egyszerű! :)

Hasznos tippek:

  • A babot jó átöblíteni és jól lecsepegtetni előtte, mert a plusz folyadéktól csak folyós lesz a szendvicskrém.
  • Ha otthon főzzük a babot, ügyeljünk, jó puha legyen.
  • Érdemes kicsit túlsózni, hiszen a kenyérre viszonylag vékony rétegben visszük majd fel.

Extra tipp: a hűtőben pár óra alatt tovább keményedik, és az ízek is szuperul összesimulnak.

Jó étvágyat!

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.