Ribizlis köleskoch | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Ribizlis köleskoch

Vannak a rizskochok, meg a rájuk csorgatott szörpök és alájuk öntött lekvárok. Igazán finomak, sőt, azon kevés “hagyományos és kutyult” édességek közé tartoznak, amitől nemhogy nem ráz a hideg, de talán minden nap meg tudnám enni. (Egyben elnézést kérek a máglyarakások, aranygaluskák, mákos gubák elkötelezett rajongóitól, mert ezeket az ételeket én egyszerűen nem értem. ;) )

Szóval, gondoltam egyet, és a rizsből lett köles, a szörpből meg rásütött nyers gyümölcs. Utólag jutott eszembe a vaníliafagyi. Na, az még nagyon illene ebbe a képbe. ;)

Hozzávalók egy 15 x 20-as sütőformához

  • 5 dl rizstej + 250 ml víz
  • 200 g köles
  • 1 nagy csipet só
  • 1 alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 70 g nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 g margarin (bio)
  • 150 g ribizli és áfonya (fagyasztott is tökéletes)

 

  1. A kölest mossuk át, és tegyük fel a megsózott, cukrozott tejben főni. Amikor felforrt, tegyük a legkisebb takarékra, és hagyjuk párolódni 20 percet, amíg sűrű krémet nem kapunk.
  2. Ekkor vegyük le a tűzről. és keverjük el benne a margarint és a citromlevet.
  3. A meghámozott almát reszeljük le, és ezt is keverjük a köleshez.
  4. A sütőtálat béleljük ki sütőpapírral, és simogassuk bele a krémet. A tetejét szórjuk meg gyümölccsel.
  5. 190 fokon süssük 50 percet, és hagyjuk kihűlni szeletelés előtt.

Extra tipp: másnap még finomabb! :)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 50 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

 

Trackback from your site.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat