BÚÉK lencsesaláta | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
54
BÚÉK lencsesaláta

Szeretnél gazdag (ahogy a családban mondjuk: és szép) lenni 2019-ben? Szeretnéd, ha a ez az év megajándékozna minden jóval? De leginkább egy jó kis lencsesalátával, rögtön az első napján? ;)

Készítsd el ezt a receptet! :) Most majonéz helyett sima (növényi) joghurtot választottam, hogy kicsit spóroljak a kalóriákon, ami – hiába, no, megszaladt karácsonykor. Ez a saláta azért is jó, mert ahogy összeérnek az ízek, úgy lesz egyre finomabb. Csinálj belőle sokat! :)

Hozzávalók egy kisebb tálkához

  • 50 g száraz lencse
  • 2 ek (növényi) joghurt
  • 3-4 karika póréhagyma
  • petrezselyem
  • egy késhegynyi fokhagyma granulátum
  • 1 kk citromlé
  • só, bors, babérlevél
  1. A beáztatott lencsét 1-2 babérlevéllel főzd meg, és alaposan öblítsd át, amíg ki nem hűl.
  2. A póréhagymát karikázd fel, és óvatosan szedd szét gyűrűkre. Nem nagy baj, ha szétszakadnak, de még szebb, ha egyben maradnak majd a szendvics tetején.
  3. Készítsd el a szószt, ehhez egyszerűen keverd el a joghurtban az ízesítőket. Ne sajnáld az ízeket, attól lesz jó a saláta akár hűtő hőmérsékleten is. Forgasd bele szószba a lencsét és a hagymát.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: főzés után pár perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.