Görög lencseragu | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Görög lencseragu

Egyszerű vegán BOWL

Vannak ezek a vegán csoda bowl-ok [boul], egyik-másik kész mestermű. Ki tudja, mire gondolok?
A bowl öblösebb tálat jelent, és igen, ezt kell jól megpakolni.
Egy tálban találkozik minden finom növényi étel, és hihetetlen gusztusosan össze lehet rendezgetni a színeket, az ízeket, textúrákat és formákat. Persze nem rossz pár félkész hozzávalóból felpakolni, mert akkor nem kell annyifélét főzni, paszírozni, szeletelni, sütni, keverni stb.

A bowl versenybe én most egy egyszerűbb verzióval szállok be, de tudjátok mit, nem is baj. Így legalább nem fájt érte a szívem, és simán bekanalaztam. :D
De rátok bízom, fokozzátok nyugodtan, mi egyebet találtok mellé otthon a hűtőben. Tegyetek minden finom vegán dolgot a kompozíciótokba, hagy szóljon! ;)

Hozzávalók a lencséhez:

  • 300 g lencse (száraz)
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 70 g paradicsompüré
  • 3 csepp füstaroma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 csipet bors
  • 1 mk só
  • 2 babérlevél
  • 2 karika kápia paprika
  1. A lencsét előző este áztasd be, majd aznap félig főzd meg pár babérlevél társaságában. Ehhez valószínűleg 5 perc elég is lesz.
  2. Közben olajon párold meg a hagymát, és  ha kész, a fokhagymát, majd dobd rá a kockára vágott kápiát is.
  3. Ezután keverd bele a paradicsompürét, az ízesítőket és a lencsét.
  4. Öntsd fel kis vízzel, és főzd puhára 10 perc alatt. A végére maradjon jó szaftos!

Extra tipp: hagyományosan is tálalhatod: körettel, salátával. ;)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 20 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Trackback from your site.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat