Thermoleves | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Thermoleves

Hogy van az, hogy este eszel egy levest, és reggel még mindig annak melegével ébredsz a hasadban? Fantasztikus érzés, mondhatom. :D Szóval, gyere, próbáld ki te is, milyen a pirított zelleren főtt thermoleves batátából.

Erről most többet nem is mondanék, beszéljenek a képek meg a recept. :)

Hozzávalók 2-3 adaghoz

  • 500 g batáta hámozva, darabolva
  • 1 evőkanálnyi zellergumó
  • 1 evőkanálnyi fehérrépa
  • fél vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 csipet szerecsendió
  • 100 ml növényi főzőkrém (elhagyható)
  1. Az olajon fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, reszeld rá a zellert, és pirítsd át nagy lángon. Ezután húzd le, és dobd rá a felaprított fokhagymát is. Várd meg, míg szállni kezdenek azok az isteni illatok.
  2. Ezután jöhet a batáta, a felkarikázott fehérrépa és a fűszerek.
  3. Öntsd fel fél liter vízzel, és főzd meg a levest. Ha extra krémesre szeretnéd, gazdagítsd – szerintem sokat dob rajta – egy kis növényi tejszínnel. Ezt az utolsó pár percben öntsd hozzá.
  4. Amikor puha a krumpli, zárd el, és turmixold le.

Extra feltét az ínyenceknek: pirított csicseriborsó

  • 3 evőkanál csicseriborsó konzerv
  • 1 gyűszűnyi paprikakrém
  • csipet rozmaring

A csicseriborsót keverd be a paprikakrémmel, és 1 kávéskanálnyi olajon, a serpenyőt rázogatva pirítsd meg. Szórd rá a rozmaringot, és kész is, mehet a levesre. Tápanyagban és látványban is nagyon megéri a ráfordított két percet. :) A maradék konzervből pedig készíts egy jó hummuszt!

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

 

Trackback from your site.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat