Tepsis batáta – rostélyos beütéssel | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Tepsis batáta – rostélyos beütéssel

Évekkel ezelőtt volt valaki (én…) aki már sokat hallott az édesburgonyáról, de még sosem kóstolta.
Édes burgonya? Éééédes..? Minek az? :))) Ezért aztán nem is sürgettem azt a kóstolgatást olyan nagyon. Az sem segített, hogy hogy a neve a hétköznapi beszédben szinte használhatatlanul hosszú és nyakatekert, pfff!
Aztán eljött az első nagy kóstoló, ami egy kenyérre kenhető pástétom volt. Édeskés szendvics? Hát, sajnos az sem lett a kedvencem, köszönöm. :))

Eltelt pár év, és akkor jött velem szembe ez a recept, amiben – hát, igen – vállalhatatlanul sok a vörös- és fokhagyma! :D De pont ettől jó. Ezért bátorkodom, és szerintem teljesen helyén is való rostélyosnak hívni eme fantasztikumot. Én rendszeresen, már a tepsiből megeszem a magam tripla adagját.

A maradékhoz amúgy szuper vegán fasírtrecepteket találsz ITT és ITT. :)

 

Hozzávalók egy nagy tepsi batátához

  • 2,5 kg batáta
  • 4 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 mk rozmaring
  • só, bors
  • olívaolaj
  1. Hámozd meg és vágd 2-3 centis darabokra a batátát. A vöröshagymát vágd négybe vagy nyolcba, a fokhagyma gerezdeket pedig felezd meg.
  2. Keverd el a zöldségeket egy jó nagy adag sóval, tekerj rá pár szórás borsot, hints rá a rozmaringot. Jól forgass mindent össze, és locsold meg finom olívaolajjal is.
  3. 200 fokos sütőben süsd, amíg a szélek meg nem pirulnak.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.